Followers

Monday, 28 May 2012

Research serious neh! Bulan pertama..

Ok neh aku kira series punya cubaan. Hehe. Macam cubaan apa plak~

Huhu. Sebagai notes untuk diri sendri dan org laen je. Ne taw melekat..

Ok. Secara ringkasannya:

Herbs/traditional/alternative medicine yang digunakan:

  1. Sebelum nak dekat masuk period baru: JUS BIDADARI
  2. Start period: EPO COSWAY
  3. Bila nak dekat2 abes period: HOMEOPATHY (pusat homeopathy hasan) + EPO
  4. Abes period: HOMEOPATHY + EPO (sampai CD10)
  5. Till present: HOMEOPATHY (updated 6/6/2012: homeopathy aku asik tinggal2 je >_< lagi, aku kne ganti pose-xcompliance (homeopathy tu kena makan banyak kali sari).
  6. Updated 6/6/12 Start period till now: supplement-supplement tambahan lain yang aku ade amek: ELKEN CALCIUM (baki ayah punye), VITAMIN C (amik kat tempat opis-free of charge), PATI DELIMA GULSAN, MADU, 3/6/12: CD20. Kebetulan abg blikan CAPSULE HABBATUSSAUDA. Jadi bertambah lagi supplement aku. ^_^ Tp semua pon tak aku consistent, xcompliance :(

Now: CD23

Last cycle: 28 days

Days of period (Last cycle): 7 days

Sehingga sekarang: masih belom ada tanda-tanda yang cik P nak dtg..

Faktor lain yang mungkin mengganggu:
Stress ya amat kat tempat kerja!

Hari-hari bersenggama (hehe): Oih itu rasia!


Cervical mucus:
Aitu putih-putih lagi, now da kuning-kuning (biasenya klua warna macam neh kalau nak dtg period. sedih btol. tapi tape, kita tgk bulan neh cammane. mane tau kuning2 bulan neh petanda pregnant. hihi) .. Aku tatau la keputihan tu macammane? Sape tau? Ke perlu upload gambar? Huu


Till now we are married for:
11 months and 5 days (lagi bape ari je anniversary ktorang) aku nak pregnant.. 

Updated: 11/06/12

Esok due date period aku.. Huhuhu. I really wish that i could get pregnant by this month. Bulan depan da start Ramadhan. Lagi 20 hari, Cukup setahun ktorang kawen.. :( da setahun jugala aku menunggu saat aku disahkan mengandung.. Aku rindu/teringin untuk menjadi seorang ibu.. 

RESULT: POSITIVE/FAILED????

(Seterusnya aku akan update kat post yang sama neh sampai cukup sebulan shg cik P menjelma kembali..)

Tapi harap2nya tak la

Semoga diturunkan rezki Allah untuk kami pada bulan rejab yang mulia neh.

InsyaALLAH.

3 comments:

mahujadiibu said...

apa cerita ni..xupdate lg ni..lekaih2..

afrah.hana said...

Da update da tuu :) Doa2 kan eh..

afrah.hana said...

@mahu jadi ibu: ait, npe taley skodeng blog awk?

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers