Followers

Saturday, 23 June 2012

Our menu for lunch today

Nasi ayam + trifle pudding aitu ;)






Trifle pudding






Well, the nasi.. ^_^






Ayam nye..





Sup






Homemade sauce





Tomato dan timun

Lunch everyone~ :)

- Posted using BlogPress from my iPhone

Friday, 22 June 2012

Si bubu

Neh plak si bubu. Aka abg panggil si salim. Abg: "Abg panggil salim, suara die serak, itam. Dari tadi bising. Bajet menyanyi la tu" haha. Last2 mase aku balik kje aitu. Salim da kne kurung dlm toilet. Nakal benaw~ tp maseh comel ;)
















































- Posted using BlogPress from my iPhone

Introducing si mumu!

Yang baik, xnakal dan comel.. Dan blurr. Hehe

















- Posted using BlogPress from my iPhone

Work work work. Done! ;)

Bubye spital.. C ya on next monday >_<







- Posted using BlogPress from my iPhone

Thursday, 21 June 2012

Huu

Sdey. "Xpe, Nti tlg abeskan". Mmg tak membazir. Tp aku lapa. Dan aku mmg xske kenny rogers. Dari dlu lagi. 3-4 kali pegi. Aku xabes. Sdey. Ase mls nak klua. Endingnya lebih sdey klua dr kalau xklua~


- Posted using BlogPress from my iPhone

Wednesday, 20 June 2012

Tuesday, 19 June 2012

My fav game for this time moment

Dragon apa yang tak ada. Semua ada. Fire, lava, lichen, cold, snow, mud, poison, flower, plant, metal etc even the sun dragon. Hehe. At least. I must have something to do to ease my mind. To help reduce the stress. At work! ;) Selamat bermain2. To me!




- Posted using BlogPress from my iPhone

UAI pn tau cara nak menghormati ulama'

Pemimpin kita sekarang? Use ur eyes to see. Allah give us brain to think. Wallahu a'lam..




- Posted using BlogPress from my iPhone

Monday, 18 June 2012

Update: RESULT Research series bulan pertama!


---------->  RESULT: FAILED


Updated 19/06/2012:

Huhu. Period aku menjelma pagi tadi. Kul 3 pagi. Time ngah oncall. Kali neh lame dari yang selalunya

Length of  my period this month: 35 days~
(Maybe sbb stress keje. Tapela.. 'hati, bersabarla' Huhu)

New symptoms yang baru aku discover/tau da tapi saje nak share kat cni
  • Tgh2 bulan: breast tenderness (yang neh aku ase time tu berlaku ovulasi.  tape, bulan neh kita try terjadi apa2 tak kalau berdansa ngan abg time neh. hihi)
  • Akhir bulan: Breast tenderness datang balik. Rupa2 nya nak dtg period balik punye symptom. Ingat sbb pregnant. Haih. Now i know >_<
  • Symptom nak period: Breast tenderness, cirit birit, sakit pinggang ya amat!
To Aku/Other TTCians: Teruskan berdansa!

Today: CD1 (Chaiyok!!) :) 

--------------------------------------------------------

Ok neh aku kira series punya cubaan. Hehe. Macam cubaan apa plak~

Huhu. Sebagai notes untuk diri sendri dan org laen je. Ne taw melekat..

Ok. Secara ringkasannya:

Herbs/traditional/alternative medicine yang digunakan:

  1. Sebelum nak dekat masuk period baru: JUS BIDADARI
  2. Start period: EPO COSWAY
  3. Bila nak dekat2 abes period: HOMEOPATHY (pusat homeopathy hasan) + EPO
  4. Abes period: HOMEOPATHY + EPO (sampai CD10)
  5. Till present: HOMEOPATHY (updated 6/6/2012: homeopathy aku asik tinggal2 je >_< lagi, aku kne ganti pose-xcompliance (homeopathy tu kena makan banyak kali sari).
  6. Updated 6/6/12 Start period till now: supplement-supplement tambahan lain yang aku ade amek: ELKEN CALCIUM (baki ayah punye), VITAMIN C (amik kat tempat opis-free of charge), PATI DELIMA GULSAN, MADU, 3/6/12: CD20. Kebetulan abg blikan CAPSULE HABBATUSSAUDA. Jadi bertambah lagi supplement aku. ^_^ Tp semua pon tak aku consistent, xcompliance :(

Now: CD23

Last cycle: 28 days

Days of period (Last cycle): 7 days

Sehingga sekarang: masih belom ada tanda-tanda yang cik P nak dtg..

Faktor lain yang mungkin mengganggu:
Stress ya amat kat tempat kerja!

Hari-hari bersenggama (hehe): Oih itu rasia!


Cervical mucus:
Aitu putih-putih lagi, now da kuning-kuning (biasenya klua warna macam neh kalau nak dtg period. sedih btol. tapi tape, kita tgk bulan neh cammane. mane tau kuning2 bulan neh petanda pregnant. hihi) .. Aku tatau la keputihan tu macammane? Sape tau? Ke perlu upload gambar? Huu


Till now we are married for:
11 months and 5 days (lagi bape ari je anniversary ktorang) aku nak pregnant.. 

Updated: 11/06/12

Esok due date period aku.. Huhuhu. I really wish that i could get pregnant by this month. Bulan depan da start Ramadhan. Lagi 20 hari, Cukup setahun ktorang kawen.. :( da setahun jugala aku menunggu saat aku disahkan mengandung.. Aku rindu/teringin untuk menjadi seorang ibu.. 

(Seterusnya aku akan update kat post yang sama neh sampai cukup sebulan shg cik P menjelma kembali..)

Tapi harap2nya tak la

Semoga diturunkan rezki Allah untuk kami pada bulan rejab yang mulia neh.

InsyaALLAH.

RESULT: FAILED

ED 24

Today 19/6/2012 @ 5.18am

40 mins left before my ed shift end. Patient ramai tapi alhamdulillah smua pn berjalan ngn ok je~ hari neh dpt taw 3 benda ;p
- iv synto: syntometrium
- piriton: class c for pregnancy
- loratadine: class b for pregnancy

Dr tanye, harusla mngecheck. Asek lpe! >_< Huhu. Misi bulan neh gagal. Result negative. Kalau sape baca pasal entry: research bla bla bla tu akan faham.. :( oo how i wish i could get pregnant.. Takpela. Allah nak ajar aku bia banyak sket bersabar. Boleh plak time oncall miss p neh klua. Sakit pinggang2. Sep bwk senjata menahan cecairan. Kalau tak.. Taley eden nak pk. "Statistic today "Updated till 5 am" 112 prescription. 253 ubat.  Balik2 ubat sama je pn demam, gastric, asthma, painkiller. Aku taw dorang neh. Kdg2 tu sket je. Nak dpt mc je lbey kan? Haih.

Next update: duty roster methadone shift kat da klua.. Fall on raya puasa? 7days straight but fall on raya week?! Gaa~ Suda ku bagi2kan tugas tu. Kne tgk y sorang lagi tu rep macammne. Tamo kje time rye :(

Da tade update da.. ^_^

Abg amek kul6 neh. Smpai umah relax jap. Tukaq kontek lens. Krohh krohh krohh. Bangun tapau pape. G shopping makanan tuk aku mumu ngn bubu (kucing peliharan kami) Pastu masak. Siap tgu abg balik. Peluk2 sket.. Hihi. Makan. Rehat. Tdoq. Lusa bermula lagi routine pagi sama y sterusnya.. Shingga aku mngedate lagi.. Bye Bye Bye ;)

Sunday, 17 June 2012

Dup Dap Dup Dap

Period aku lambat bulan neh~ Tadi pagi da buat pregnancy test. Negative. Maseh berharap? Huu

Monday, 11 June 2012

Monday, 4 June 2012

O stress O no

Slain dr terserlahnye ke tak professional nye beliau berdua. Aku tade nde lain lagi untuk diluahkan. Walau bagaimanakah pn~ sdey ttp sdey.. Booo boo. Malas nak layan

Daisypath Anniversary tickers

Daisypath Anniversary tickers